Vesti

 icon

Beograd, 8. april 2016 - Intervencije Rekonstrukcije Ženski fond na terenu i informativne fandrejzing akcije ”Sestre to rade najbolje“ počele su kao naša pobuna protiv majskih arogancija i sejanja straha: Crkve, koja je optužila LGBT za pošast poplava, konzervativaca nacionalnog tipa koji su poslali poruku ženama da nose proju muškarcima na nasipima, države koja je primenila cenzuru na razmenu informacija i mišljenja među građanima. Naša politika solidarnosti se uvek zasniva na aktivizmu, saradnji, deljenju informacija, uključivanju i učenju jednih od drugih i ovo su naša i iskustva naših najbližih saradnica i saradnika.

 icon

Rumunija, 22. februar, 2016 - Rumunjska nacija svoje konstituiranje polovicom devetnaestog stoljeća prilično duguje predrasudi o Romima kao civilizacijski inferiornom narodu. Njihov status i integracija u društvo ni danas nisu puno napredovali, a najnoviji trend u pokušajima poboljšanja njihovog položaja – projekti nevladinih organizacija omogućeni europskim fondovima – svojim učincima prvenstveno doprinosi reprodukciji marginalizacije.

 icon

Beograd, 12. februar, 2016 - Amnesty International izražava zabrinutost u vezi sa Predlogom zakona o stanovanju i održavanju zgrada Vlade Srbije, koji bi, ukoliko ga Skupština usvoji, doveo do kršenja prava pojedinaca i porodica iz ranjivih grupa koje se nalaze u riziku od prinudnih iseljenja.

 icon

Beograd, 10. februar, 2016 - Liga Roma izražava zabrinutost zbog inicijative za rehabilitaciju Milana Nedića i sve prisutnijeg predstavljanja njega kao “sprskog heroja” lažnim iznošenjem istorijske istine. Pokretanjem procesa njegove rehabilitacije i pružanjem javne podrške od strane pojedinih političara vrši se revitalizacija stravičnih zločina i nanosi nepravda svim njegovim žrtvama.

 icon

Pančevo, 30. oktobar, 2014 - Dvoje dece, Anastasija (2) i Kristijan (5) Jovanović tragično su nastradali u naselju Mali Rit kod Pančeva, danas oko 10.30 časova, kada je izbio požar u kući u kojoj su u tom trenutku bili sami.

 icon

Borgaro Torineze, Italija, 25. oktobar, 2014 - Pokušaj predsednika opštine Borgaro Torineze, koji se nalazi oko 10 kilometara od Torina, da uvede posebnu autobusku liniju za Rome izazvala je žestoku reakciju pojedinih političara koji su danas ovo njegovo zalaganje uporedili sa periodom aparthejda u Južnoj Africi.

 icon

Požega, 23. oktobar, 2014 - U Požegi je noćas kamenovana pekara u vlasništvu Albanca, a počinilac je privreden, rekao je Tanjugu portparol Policijske uprave u Užicu Dragan Aćimović.

 icon

Novi Sad, 20. oktobar, 2014 - Pekari "Gozd" u Puškinovoj ulici jutros je u 5.30 razbijen izlog, a sve je zabeležila sigurnosna kamera u ulici, saznaje 021.rs.

 icon

Subotica, 19. oktobar, 2014 - Jutros oko pola četiri, za sada nepoznati počinioci, pokušali su da zapale vrata džamije u Subotici, rekao je imam te džamije Selmo Dreković.

 icon

Novi Sad, 19. oktobar, 2014 - Poslatičarnica “Telep” u ulici Jožefa Atile, peti je ugostiteljski objekat koji je kamenovan i oštećen u novom talasu nacionalističkog nasilja u najvećem vojvođanskom gradu.