Obaveštenja

Novi Sad, 8. april 2016 - Zajednički Program stažiranja Evropskog Centra za prava Roma, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i VRCD Romaversitas programa.

Niš, 14. maj, 2014 - Ženski prostor, feministička aktivistička organizacija, objavljuje poziv za učešće na šestoj Feminističkoj letnjoj školi, koja će se održati od 22. do 27. jula 2014. na Borskom jezeru.

Beograd, 12. novembar, 2013 - Civil Rights Defeners u okviru projekta „Povećanje vidljivosti diskriminisanih grupa u Srbiji 2013“ podržanog od strane Nacionalne zadužbine za demokratiju (National Endowement for Democracy) raspisuje konkurs za najbolje fotografije o životu romske zajednice u Srbiji.

Beograd, 08. oktobar, 2013 - Kancelarija za ljudska i manjinska prava poziva mlade – pripadnike albanske, bošnjačke i romske nacionalne manjine da se prijave na konkurs za „Program stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“.

Beograd, 05. septembar, 2013 - Centar za integraciju mladih poziva sve zainteresovane osobe za rad, druženje, učenje i igranje sa decom uključenom u život i/ili rad na ulici, da se prijave za volontiranje tokom školske 2013/2014 godine!

Budimpešta, 20. jun, 2013 - Evropski Centar za prava Roma (ERRC) poziva romske aktiviste i aktivistkinje iz Srbije da pošalju prijave radi učešća u projektu koji se odnosi na smanjenje prevelike zastupljenosti romske dece u specijalnim školama u Srbiji.

Knjaževac, 16. jun, 2013 - Opštinska Uprava Opštine Knjaževac raspisala je oglas za Koordinatora rada za romska pitanja - Knjaževac

Beograd, 12. mart, 2013 - Grupa “Hajde da…”, u saradnji sa Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu, Kancelarijom poverenice za zaštitu ravnopravnosti i Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, organizuje Nacionalni trening za organizatore Žive biblioteke u Srbiji, koji će se održati u periodu od 24. do 28. aprila 2013. u Sremskim Karlovcima.

Beograd, 07. mart, 2013 - Roma Education Fund (REF), Open Society Foundation (OSF) i Udruženje romskih studenata sprovode Program Stipendiranja obrazovanja Roma/kinja u oblasti zdravlja - Roma Health Scholarship Program (RHSP).

Niš, 14. decembar, 2012 - Ženski prostor, organizacija za osnaživanje žena iz društveno marginalizovanih grupa, objavljuje poziv za dostavljanje predloga za idejno rešenje plakata za četvrtu nacionalnu kampanju “Mesec romskog ženskog aktivizma”, koja će se održati u periodu od 8. marta do 8. aprila 2013. godine. Ova kampanja se sprovodi u više od 25 gradova i opština širom Srbije i šalje poruku o radu, uspesima i promenama kroz zalaganja Romkinja aktivistkinja okupljenih u Romskoj ženskoj Mreži (RŽM) Srbije.